Ik wil een airco laten plaatsen, waar moet ik op letten?

Het plaatsen van een airco is een secuur werk. Elk huis is anders. Daarom is elke plaatsing maatwerk. Belangrijk voor de specialist is om de situatie in en om het huis te kennen om zo vakkundig advies te kunnen geven over een optimale plaatsing van de airconditioning units. Dit scheelt je onnodige kosten, geeft je betrouwbaarheid en kwaliteit en geeft je optimaal comfort. Een koel huis in de zomer of een warm huis in de winter is het doel.

 

Lever de volgende informatie aan om snel en gericht een offerte te ontvangen

Er zijn vier belangrijke punten van informatie om snel en gericht een offerte af te kunnen geven:

  • Single split / Multi split? Gaat het om één of meerdere binnenunits? Wij zijn bereid om kosteloos ter plaatse een inventarisatie te doen bij Multi split airconditioning systemen om ervoor te zorgen dat we de situatie ter plaatse goed in kaart kunnen brengen.
  • De adresgegevens. Hiermee kunnen wij via Google Earth kijken om wat voor pand het gaat en ook alvast een idee vormen waar de buitenunit geplaatst kan worden .
  • Foto’s van de binnensituatie of een plattegrond/situatieschets. Hiermee kunnen wij mogelijke plaatsen waar de binnenunit kan hangen bepalen. Ga uit van een minimale ruimte van 80 cm breed en 35 cm hoog. Natuurlijk is dit in overeenstemming met de eigenaar.
  • Foto’s van de buitensituatie. Hiermee kunnen wij de plaatsing van de buitenunit bepalen. De buitenunit heeft een afmeting van minimaal 80 cm breed 60 cm hoog en 30 cm diep. Ook de afstand ongeveer tussen binnen en buitenunit is ook een belangrijk gegeven. Dit in verband met de airco leidingen en hoe deze langs en door de woning lopen via bijvoorbeeld de buitengevel, zolder, etc. Natuurlijk is dit in overeenstemming met de eigenaar.
  • Foto van de groepenkast of stroomaanvoer.  Voor een single split airco is vaak een geaard stopcontact in de buurt van de buitenunit al voldoende voor de elektra voeding van de unit. Voor een Multi split unit zou er afhankelijk van het aantal kilowatt die de unit heeft een aparte elektra groep vanuit de meterkast gemaakt moeten worden. Wij hebben hiervoor een elektricien in ons midden die daar gespecialiseerd in is.

Door het aanleveren van gegevens kunnen we u zo snel mogelijk en gemakkelijk een richtprijs geven. Deze gegevens kunt u via mail op waverenmontage@gmail.com en of via WhatsApp op 0650647230 aangeleverd kunnen worden

Met vriendelijke groet,

David van Waveren